
Hos oss har bananene en lei tendens til å ligge såpass lenge at de blir ... eh ... veldig modne. Da er de kanskje ikke så fristende å spise lenger, men de er perfekte for denne banankaka! Den er god når den er helt nybakt, men kan også ristes og spises sammen med iskrem en dag eller to senere.
Ingredienser
150 gr margarin
2 dl sukker
2 egg
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ts kanel
2 godt modne bananer
ca. 50 gr. valnøtter, grovhakket
100 gr. kokesjokolade, hakket i biter
• Varm opp ovnen til 175°c.
• Smør en 1 liters brødform. (Kan evt. også kles med bakepapir for å gjøre det enklere å få den ut av formen.)
• Rør smør og sukker hvitt.
• Ha i egg, hvetemel, bakepulver, vaniljesukker, kanel.
• Mos bananene med en gaffel og ha i røren.
• Sleng i valnøtter og sjokolade, og hell røren i formen.
• Stekes i ca. 45 minutter. (Avkjøles noe før den tas ut av formen.)
34 comments:
Mmmm -- også blir god banankake enda bedre med et tjukt lag mørk sjokolade på toppen :)
Sjokolade er godt på alt ... Mmm ...
(Du har fått med deg bildet jeg har puttet inn i sjokolademousse-oppskriften?)
Takk til dere som har lagt ut denne fantastiske oppskriften. Namme!!!
Hyggelig å høre!
-Og kaka er god, ja. Ingen tvil om det ...
For en herlig kake, nå ble pappa glad på bursdage sin.
Sigrid :)
En klassiker allerede! Takk for suveren oppskrift!
Så flott! Hadde nesten glemt denne. (Barna har blitt flinkere til å spise frukt, så det er litt lengre mellom de overmodne bananene for tiden.) Kanskje jeg må lure unna noen, sånn at den kan lages snart!
..og tenk om dere lar være å bruke margarin, som er et vondt erstatningsprodukt og istedet bruker smør som er ekte vare og gir skikkelig god smak, - da ville kaken blitt god, da!
Hva slags smør du velger å bruke er helt opp til deg! Selv liker jeg faktisk smaken av margaring riktig godt. Hehe.
Takk for en flott oppskrift - denne har blitt en gjenganger hos oss, med eller uten sjokolade... Nam nam... Skal bake den igjen i dag!
Hyggelig å høre! Jeg vurderer å bake den selv også. Veldig god nystekt ... Mmm ...
Nydelig! Barna elsker den, og synes det er kjempegøy å få være med å mose bananer. Den går faktisk veldig fint å fryse også!
Denne er bare fantastisk, banankaka steg voldsomt i gradene da jeg fant denne oppskriften. Får besøk neste helg av ei som elsker banankake, så tenkte jeg skulle lage denne til henne. Tenkte jeg skulle lage de i dag så får jeg testet ut hvordan den er å fryse også :)
Jeg må innrømme at den aldri har overlevd lenge nok til å nå fryseren hjemme hos oss. Men hvis den virkelig er bra å fryse kan man jo alltids lage to i slengen og fryse ned en!
Hei,hei. Jeg synes at denne kaken så veldig god ut, så nå vil jeg også bake den. Veldig spent :-)
Denne kaka har blitt familiens nye favoritt! Vi lager denne til enhver anledning... Fantastisk!!!
Veldig hyggelig å se at banankaka faller i smak hos så mange! :-D
Smaker ikke veldig, men det er nok fordi jeg gjorde noe feil =(
buhuu, hvorfor klarer jeg ikke lenger å lage gode kaker
Denne var helt fantastisk! klarte ikke stoppe å spise. :) men skulle den være så myk/rå i midten? vi lot den stå i en halvtime ekstra fordi vi trodde den ikke var ferdig, meeeen.. fortsatt like myk i midten. hm... takk for den flotte bloggen forresten, alle oppskriftene ser veldig lekre ut!
Eli og Andreas: Den har en tendens til å bli ganske klissete i midten. Litt avhengig av hvor store bananene er og om man har veldig mye sjokoladebiter i. Tror det er vanskelig å unngå, rett og slett pga. konsistensen bananer har. Så litt kliss må man nok regne med. ;-)
Mangeler det ikke noe annet flytende i oppskriften som f.eks vann/melk???
Nope. Mykt smør + overmodne mosa bananer er fukt nok i massevis.
Helt grei kake.. ikke av top klasse men fin for nabo besøk eller besteforeldre på besøk.
Nydelig kake!
Genial til hverdagsdigg!
Jeg hadde ikke smør, og brukte olje...og droppa sjokolade, brukte peanøtter istedenfor valnøtter(hadde ikke det heller), og natron istedenfor bakepulver, med en dash lønnesirup!
Det ble en høydare! tusen takk for at du delte denne oppskriften med oss=)(selv om jeg diktet den litt om ...nød lærer naken kvinne osv..)
Hanne
Hei! Ikke noe problem å fryse kaka. God varm og god kald :)
ungen min på 2 år elsker kaker, tror dere at denne kaken kan være en favoritt i en evt. barnebursdag ?
ønsker svar snarest..... : )
hjertelig hilsen
inga og sjur nilsen...
Hei hei,
Beklager at det tok litt tid med svar, men jeg var opptatt med egen bursdag i helgen. :) Banankaka er vel ikke noen typisk barnebursdagskake, men liker ungene banankake er den jo en vinner. Min erfaring med bananankaker er at folk deler seg i to leire; de som elsker det og de som klarer like det. Det gjelder både barn og voksne.
Prøvde dere? Og hvordan gikk det?
:)
Faren til mannen min ELSKER denne kaka, og har prata om den nå i over ett år (har bare laget den en gang før). I morgen har han bursdag, og det er farsdag i tillegg så hva er vel en bedre gave enn en nybakt, deilig banankake? Dessverre kasta mannen de godt modne bananene jeg hadde spart til helga, så jeg håper noen bare litt modne bananer holder... Takk for suksessen!
Så hyggelig å høre! :)
Tack för tipset!
VICTOR OG MAMMAN HADDE SVARTE BANANER OG KOM OVER OPPSKRIFTEN.nÅ SKAL DET BAKES. sÅ HERLIG AT DET IKKE VAR HELT STANDAR OPPSKRIFT MEN AT DET VAR VALNØTTER KANEL OG SJOKOLADE I DEN. HØRES FANTASTISK GOD UT. vI GLEDER OS SÅ TIL KAKENE ER FERDIGE. VI BAKER 2 SÅ KAN VI FRYSE 1.
Takk for herlig oppskrift, endelig fant jeg en som ble bra, kjempeflott konsistens på den.
Stekte den i en time, da var den perfect!! :)) Takker å neier!!
Synd det alltid er egg i slikt :I
Denne skal jeg bake i dag, men har ikke sånn brødform... er det greit å bruke rund form da? :)
Post a Comment