Sunday, February 15, 2009

Brød til middag


Dagens middag kom i stand til ære for en ny gratengform samt en kampanje for å få brukt opp råvarer vi har i hus før de sprenger skapene og/eller går ut på dato. Alt jeg kjøpte inn, var åtte sjampinjonger.

Brødpudding forbindes først og fremst med dessert, men det finnes middagsversjoner, og min var basert på denne oppskriften. Uansett er dette klassisk ta-det-man-har-mat; et utmerket grovbrød i ferd med å bli i tørreste laget, litt grønnsaker, noen egg og en neve ost. Dosen under var rikelig for to personer i vegetarisk form, og hadde sikkert strukket enda lenger med en slant bacon eller skinke i, eller noe annet kjøttaktig ved siden av.
  • 1 liter brødterninger (ca. et halvt brød)
  • 3,5 dl. avkjølt buljong eller kraft
  • 2 ts tomatpuré
  • 3 egg
  • 1 løk
  • 8-10 sopp
  • 1 liten boks mais
  • Litt revet ost
  • Olivenolje

Bland buljong med tomatpuré, egg og ost. Skjær opp løk, sopp, evt. andre grønnsaker, steik i litt olje og strø med salt og pepper. Bland med brødterninger, hell i gratengform pensla med litt olje. Hell over eggeblanding, dekk til og sett i kjøleskapet minst et par timer.

Steikes på 180 grader midt i ovnen i ca. 40 minutter. La hvile i 5-10 minutter før du serverer. Salat med god krønsj og/eller råkost med en dæsj appelsinjuice passer bra til.

1 comment:

Gry said...

Denne må prøves, alltid spennende med noe nytt.