Thursday, January 31, 2008

Erte- og spinatsuppe med pancettadryss

Originaloppskriften fra februarnummeret av delicious. bruker brønnkarse, men det fikk jeg ikke tak i. Spinat var en god erstatning, og dette gir en mektig suppe som skal være nok til 4-6 personer (halv oppskrift var rikelig til to personer som del av en treretter).

  • 2ss olje
  • 15g smør
  • 1 hakket løk
  • 1 finhakket fedd hvitløk
  • 1 stor potet i terninger
  • 1.5 l. kraft eller kyllingbuljong
  • 900g frosne grønne erter
  • 100g brønnkarse eller spinat
  • Salt og pepper
  • Noen skiver pancetta eller bacon

Surr løk og hvitløk i olje og smør i ca. fem minutter, tilsett potetterninger og hell på kraft/buljong. Kok i ca. et kvarter eller til potetterningene er godt og vel møre. Ha i ertene og putre i tre minutter før du slår av varmen og rører inn spinat. Avkjøl litt før du kjører hele stasen i blender eller bruker stavmikser i gryta. Varm opp, smak til og servér med biter av sprøstekt bacon eller pancetta på toppen av hver bolle og godt brød til. (Hvorfor sier vi egentlig "servér med godt brød", har noen noen gang antatt at man ellers ville gå for å servere kjipt eller dårlig brød? Hm.)

1 comment:

Elisabeth said...

Hehe. "Serveres med gårsdagens kneip" f.eks.?