Sunday, July 29, 2007

Hasselnøttmousse










Ingredienser
200g hasselnøtter
4 ss hassenøttlikør (Frangelico el. lignende)
2 ss sukker
1 dl Nutella (eller Nugatti)
5 dl kremfløte
2 eggehviter
3 ss revet limeskall (tilsv. skall av ca. 3 lime)


Rist hassenøttene på 175° i ca. 5 minutter. Legg de varme nøttene i et kjøkkenhåndkle og gni forsiktig på dem slik at du får av mest mulig av skallet.

Kok likør og sukker på svak varme til sukkeret er løst opp. (Jeg fikk ikke tak i Frangelico og måtte bruke Amaretto, en mandellikør, i stedet. Det gikk også fint.)

Smelt Nutella over vannbad. (Brukte Nugatti, og det gikk greit, men muligens er Nutella enklere å smelte. Nugatti har en seigere konsistens i utgangspunktet.) Rør ned 1/2 dl av kremfløten. Tilsett likør/sukkerblandingen og rør god til en glatt røre. La den kjøle seg litt ned, men ikke bli helt kald.

Visp fløte. Stivisk eggehviter. Vend forsiktig kremfløte og eggehviter i Nutellablandingen. Hakk nøttene og bland med limeskallet.

Legg krem og nøtter vekselvis i dessertskåler/glass, og la stå kjølig noen timer før servering.

Oppskriften er hentet fra "Två systrars søta" - en bok jeg anbefaler varmt - i likhet med Cafeen de to søte søstrene har i Stockholm!

No comments: