Tuesday, September 13, 2005

Sommersandwich

Har i løpet av året fått en rekke spennende oppskrifter, hvorav noen dessverre er gjemt på den gamle Mac'en, og har også noen løse gamle lapper strødd rundt her og der. Det hadde jo vært fantastisk å ha alt tilgjengelig med et par tastetrykk. Og akkurat da jeg tenkte dette, kom noen med det lure forslaget om å opprette en egen side for mat der oppskrifter kan deles og prøves av flere… Og vips. Her er den. Velkommen til bords! :-)


Sommerens slager - nytes best på grønt fint gress, med sol og blå himmel over... (oppdatert - med oppskriften til sandwichen, courtesy of Elisabeth):

"2 skiver godt brød (Gjerne noe fransk surdeigs-basert brød).
Ristes eller brunes lett i stekepanne
Smør på smør. (Valgfritt, men smaksmessig å foretrekke…)
Ta en moden avocado og smør på brødskivene. Legg skiver med gode tomater på den ene + noen ringer rødløk
Litt salt + pepper
Klapp sammen

-Veldig godt!"

3 comments:

Elisabeth said...

Hehe. Og "noen" har nå bidratt med sin første oppskrift. Eller var det den andre? ;-)

Eivind said...

Ikke overrasket over at du var først ute med fin oppskrift. Jeg må bare hmm...finne ut hvilke jeg har som er gode og velprøvde ;-) Ja, du kan vel si at det er ditt bidrag nummer to, siden sommersandwichen jo er en Elisabeth-oppskrift…hehe.

Oppdaterer og legger ved en ordrett beskrivelse av denne også - håper det er ok? :-)

Elisabeth said...

Helt OK! Dette er jo veldig godt, og må helt klart være med her.

Opprinnelig var dette noe som sto på menyen til Cappuccino, den hyggelige kafeen i Kirkeristen (bak domkirken). Brukte mye penger der før jeg fant ut at det ikke akkurat var noen heksekunst å lage dette hjemme heller!