Friday, September 16, 2005

Hjemmelaget hvitløksost

Du trenger:
1 stort beger yoghurt naturell
1-2 fedd hvitløk
salt
kvernet sort pepper
gressløk eller andre krydderurter
1/2 pakke philadelphiaost (naturell)


• Yoghurten siles natten over. (Hvis du ikke umiddelbart skjønner hvordan dette gjøres, er dette fremgangsmåten: Ta en romslig bolle og bruk hyssing for å binde et rent kjøkkenhåndkle ganske stramt over bollen. Sleng yoghurten oppi håndkleet, stram hyssingen igjen hvis håndkleet subber ned i bollen. Det viktigste er at du har luft nok i mellom yoghurten og bollen til at all overflødig væske kan renne ut av yoghurten.)

• Finhakk hvitløk, hakk gressløk og bland inn i yoghurten. Smak til med salt og pepper. Rør inn Philadelphiaosten (lettest hvis den har romtemperatur).

Det var det hele!

3 comments:

Jorunn said...

*Skriver handleliste*

Jorunn said...

Går det an å bruke sil mellom kjøkkenhåndkleet og bollen, forresten, eller er det for pingler?

Elisabeth said...

Pingler. Helt klart. Hehe. Neida, det går såklart helt fint.
;-)