Tuesday, September 27, 2005
Ketchup-gryte ...
Bedre kjent som Biff Mexicana i min familie. Dette var min yndlingsrett da jeg var mindre. Ypperlig middag på en grå og regnfull høstkveld. (NB-Passer nok ikke for de som lider av ketchup-angst ...)
Ingredienser til en kjempeporsjon
(Restene tåler godt å fryses)
1/2 kg. kjøttdeig el. karbonadedeig
2 løk skåret i nokså tynne skiver
2 bokser mais (bruk 1 hvis du vil lage en mindre porsjon
1 boks hermetiske tomater (hakket)
ca. 2/3 flaske ketchup (Jeg foretrekker Heinz)
1/2-1 pose Chilipulver (Old el Paso er helt klart best)
ca. 1 dl. vann
• Brun kjøttdeig og ha den over i en stor gryte
• Surr løken på svak varme til den er blank og myk.
Oppi gryta med den også.
• Ha i mais, vann, ketchup og tomater.
• Krydre med chilipulveret. Begynn med 1/2 pose, og smak deg frem til ønsket styrke.
La dette putre på svak varme mens du koker ris.
Når risen er klar er det bare å lange innpå!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
Denne oppskriften er prøvd og testet ut. Meget bra, og ketchupen kommer her til sin fulle rett og får det hele til å smake utmerket, faktisk! Godkjent av hele huset i Brynland Avenue... :-)
Hehe. Godt at det er noen som ikke lar seg skremme av ketchupmengden. :-)
Post a Comment