Jeg er ingen veldig ivrig kakebaker, mest fordi jeg synes det er kjedelig å følge oppskrifter slavisk. Derfor elsker jeg å bake muffins, siden det er fritt fram for å improvisere med tilsetninger til en streit basisoppskrift. Dessuten sverger jeg til muffinsbrett uten papirformer i, det er mindre klissete å spise og gir digre muffins. Denne oppskriften rekker til 10-12 store muffins avhengig av størrelsen på formene og hvor mye ekstra som går i røra.
- 250g mel
- 150g sukker
- 1 klype salt
- 3 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker (dropp hvis det ikke passer med det andre du har i)
- 1 egg (2 hvis de er små)
- 2,5 dl melk (eller eplejus)
- 0,5 dl solsikke- eller maisolje
Rør sammen det tørre, pisk inn det våte. Så kommer det kunstneriske innslaget: bær, frukt, sjokolade, nøtter, kakao, kokosmasse, revet ost ... Bjørnebær er godt her (som så mange andre steder), eple, valnøtt og kanel er en strålende kombo, og i dag ble det pære og mørk kokesjokolade. Over i muffinsformer, smurte om det trengs (jeg bruker formfett i teflonformene, det er den tryggeste veien til å få dem løs etterpå).
200 grader i 25-30 minutter.
6 comments:
Dette må da være perfekt å lage til f.eks. en bursdag? (Hipp-hipp-hipp-hurra for deg!) ;-)
zSom et helt tilfeldig valgt eksempel, ja. Tusen takk! Pære- og mørk sjokolade-komboen var ellers gresselig saftig og god.
Med mindre man bruker f.eks en sånn pære som den jeg i dag fant helt nederst i ranselen til min eldste datter. "Overmoden" og dekket av blyantspisserbøss ...
Oi! Som sagt, det meste går i muffins, men jeg vet ikke helt hvilke andre smaker som komplimenterer blyantspisserbøss ...
Nå har jeg en porsjon i ovnen, med mozzarellaost, basilikum, havregryn og pinjekjerner i! :) Spennende!
Meget vellykka! Takk for god oppskrift :-)
Post a Comment