Thursday, September 22, 2005

Pasta med pesto


Forutsatt at du har en foodprocessor el.l. er dette en av de kjappeste og enkleste middagsrettene du kan lage. Og best av alt; dette er nok pesto til to middager. (Holder seg fint 3-4 dager i kjøleskapet).

Ingredienser
1 basilikumplante
1-2 fedd hvitløk
1 liten håndfull valnøtter
(Evt. ristede pinjekjerner i stedet, men jeg synes smaken blir bedre med valnøtter)
Revet parmesan (1-2 dl)
Salt & pepper
God olivenolje

Fersk pasta (f.eks. ravioli)


• Sett over vann til pastaen og kok den som anvist på pakken.
• I foodprocessoren slenger du valnøttene, hvitløken og alle de store bladene på basilikumplanta. (La stilkene være.)
• Riv parmesan og kast den oppi også.
• Kjør blandingen til den blir finmost. Tilsett olje. Når det gjelder mengde olje må du nesten prøve deg frem. Ta heller litt for lite enn litt for mye. (Se bildet over for min foretrukne konsistens ...) Smak til med litt salt og pepper.
• Hell vannet av pastaen når den er ferdig, ha den tilbake i kjelen og rør inn pesto. (Til 4 porsjoner ravioli bruker jeg halvparten av pestomengden i denne oppskriften.)

Spis med masse revet parmesan til og gjerne en god salat. Et stort glass rødvin til er heller ikke å forakte ...

1 comment:

Jerry said...

Great readiing