(Bilde senere)
Deig: (2 store brød)
0,5 l skummet kulturmelk
0,5 l vann
25 g salt
75 g. gjær
150 gr. grov sammalt rug
150 g. fin sammalt rug
1 ss mørk sirup
250 gr. grovknuste valnøttkjerner
0,5-1 kg. hvetemel
• Rør ut gjæren i lunkent vann
• Bland resten av ingrediensene og elt godt. (Tilpass mengden hvetemel, slik at deigen akkurat slipper bollen hvis du bruker kjøkkenmaskin med eltekrok. Elter du for hånd må du nesten kjenne etter når den går fra å være tung og klissete til å bli akkurat passe ...)
• Deigen heves på et lunt sted. Gjerne lenge.
• Bak ut brødene. Stekes i smurte brødformer. (Pleier å bruke to 2-litersformer.)
• Etterheves 30-40 minutter
• Stekes i 45 minutter på 200°C nederst i ovnen.
Det hender jeg lager disse brødene uten valnøtter også. Da bytter jeg ut nøttene med litt mer grov sammalt rug, og har i litt mer hvetemel. Det fungerer også bra. Disse brødene er forresten veldig gode sammen med en hjemmelaget (lettvint) hvitløksost jeg også har oppskrift på ...
Thursday, September 15, 2005
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
Dette hørtes skrekkelig godt ut, og jeg venter selvfølgelig i åndeløs spenning på osteoppskrift :)
Tada! Da er osteoppskriften blogget. :-)
Post a Comment