Monday, September 19, 2005

Pastasalat med bacon


Dette er en favoritt som lages ofte i løpet av sommeren. Kjapp å lage (tar ca. 15 minutter), og veldig god.

Du trenger
Penne (pastarør)
Bacon
1 beger lettrømme
1-2 fedd finhakket hvitløk
salt & pepper
ca 1 ts. tørket oregano
1 slangeagurk
1 bunt reddiker


•Kok pasta etter anvisning på posen. Hvor mye avhenger av hvor mange det er som skal spise ...
Mens pastaen koker, ordner du alt det andre:
• Stek bacon og del det i biter.
• Bland lettrømme, hvitløk, salt, pepper og oregano.
• Del opp slangeagurgen i terninger. Litt størrelse på dem er godt. (Er skallet ekstremt tykt og voksaktig kan det med fordel fjernes.)
• Reddikene deles i skiver eller båter. (Velger å dele dem i skiver hvis de er veldig sterke.)
• Bland alt untatt pastaen i en stor bolle.
• Når pastaen er kokt, heller du av vannet og skyller den under kaldt vann. Renn godt av. Deretter blander du inn pastaen i salaten.

Veldig godt med f.eks. foccaccia til.

No comments: