Wednesday, September 21, 2005

Muffins

pearchocolatemuffinsJeg er ingen veldig ivrig kakebaker, mest fordi jeg synes det er kjedelig å følge oppskrifter slavisk. Derfor elsker jeg å bake muffins, siden det er fritt fram for å improvisere med tilsetninger til en streit basisoppskrift. Dessuten sverger jeg til muffinsbrett uten papirformer i, det er mindre klissete å spise og gir digre muffins. Denne oppskriften rekker til 10-12 store muffins avhengig av størrelsen på formene og hvor mye ekstra som går i røra.



  • 250g mel
  • 150g sukker
  • 1 klype salt
  • 3 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker (dropp hvis det ikke passer med det andre du har i)
  • 1 egg (2 hvis de er små)
  • 2,5 dl melk (eller eplejus)
  • 0,5 dl solsikke- eller maisolje

Rør sammen det tørre, pisk inn det våte. Så kommer det kunstneriske innslaget: bær, frukt, sjokolade, nøtter, kakao, kokosmasse, revet ost ... Bjørnebær er godt her (som så mange andre steder), eple, valnøtt og kanel er en strålende kombo, og i dag ble det pære og mørk kokesjokolade. Over i muffinsformer, smurte om det trengs (jeg bruker formfett i teflonformene, det er den tryggeste veien til å få dem løs etterpå).

200 grader i 25-30 minutter.

6 comments:

Elisabeth said...

Dette må da være perfekt å lage til f.eks. en bursdag? (Hipp-hipp-hipp-hurra for deg!) ;-)

Jorunn said...

zSom et helt tilfeldig valgt eksempel, ja. Tusen takk! Pære- og mørk sjokolade-komboen var ellers gresselig saftig og god.

Elisabeth said...

Med mindre man bruker f.eks en sånn pære som den jeg i dag fant helt nederst i ranselen til min eldste datter. "Overmoden" og dekket av blyantspisserbøss ...

Jorunn said...

Oi! Som sagt, det meste går i muffins, men jeg vet ikke helt hvilke andre smaker som komplimenterer blyantspisserbøss ...

ziarah said...

Nå har jeg en porsjon i ovnen, med mozzarellaost, basilikum, havregryn og pinjekjerner i! :) Spennende!

ziarah said...

Meget vellykka! Takk for god oppskrift :-)