Friday, March 03, 2006

en sjokoladekake til...

Det var siste dagen paa praksisen i gaar saa det ble kakelaging med guttene.

Ingredienser til rören:
225g smör
100g mörk sjokolade
150ml vann
300g Mel
2ts bakepulver
275g brun sukker
150g sur flöte (heter det saann paa norsk???- tviler jeg paa)
2 egg (blandet sammen)

Ingredienser til glasuren:
200g mörk sjokolade
6ss vann
3ss flöte
1ss usmeltet smör

1. Smör en langpanne (32x20cm) med smör. Smelt smören, sjokoladen og vannet under röring i en gryte.
2. Bland mel, bakepulver og sukker
3. Bland i den varme sjokolademassen. Tilsett sur flöte og eggene.
4. Putt rören paa langpannen og stek paa 190 grader i 40-45 min.
5. La kaken kjöle ned.
6. Smelt sjokoladen, bland i flöten og smören. Hell blandingen over kaken.

PS: Guttene sa at kaken smakte enda bedre den andre dagen!

3 comments:

Anonymous said...

Tror du tenker på rømme hvis jeg tolker "sur fløte" å være en oversettelse fra engelsk sour cream :-)

katharina said...

Det var nok ikke det samme som rømme. Men kanskje det funker med rømme. Har du prøvt? Det var oversatt fra tysk "saure Sahne" men disse ting virker litt forskjellig fra land til land- jeg prøvte å få takk i rømme i Tyskland noen ganger og det funket ikke. Lykke til. Si om det funker med lettrømme!

Elisabeth said...

Det som er nærmest Sour Cream er kanskje crème fraîche. Ikke så surt som rømme, og basert på kremfløte.

Lettrømme tror jeg kanskje ikke er veien å gå. Den har en tendens til å oppføre seg litt merkelig i sauser og andre ting. Seterrømme går muligens.