Friday, March 17, 2006

Pannekaker

Pannekaker har kanskje de fleste en oppskrift på? -Uansett, dette er oppskriften fra mammas skolekjøkkenbok, en sjarmerende trykksak med veldig gode grunnoppskrifter. (Om enn noe forsiktig i sin omgang med krydder.)

Ingredienser
6 dl hvetemel
1 ts salt
9 dl h-melk
3 ss melange, smeltet
3 egg


Ta deg tid til å la røren svelle en halvtimes tid før steking. Pannekakene spises med det du måtte ønske av tilbehør. Blåbærsyltetøy eller sukker er selvsagt en favoritt, men jeg husker en gang vi var på rideleir, og fikk servert pannekaker med sitronsmør ... det gjorde dypt inntrykk. Mmm ...

Hvis du har lyst til å lage sitronsmør kan du gjøre følgende: Rør smør med sukker, vaniljesukker, litt revet sitronskall og litt sitronsaft. Smak deg fram til det blir så søtt/surt som du vil ha det. Smør et tynt lag på et par pannekaker før du bretter dem dobbelt, og drysser litt melis over.

3 comments:

Jorunn said...

Blir rent nostalgisk, så lenge er det siden jeg husker å ha sett en oppskrift som spesifiserer melange ... :)

Anonymous said...

Melange er eneste smøret, som er brukende til matlaging og steking anyway, synes jeg da

Anonymous said...

melange er ikke smør