Ingredienser
Bunn:
200 gr. mandler, skoldet og malt
5 eggehviter
150 gr melis
1/2 ts bakepulver
Pisk hvitene stive, bland i siktet melis, malte mandler og bakepulver. Klipp ut to sirkler i bakepapir (ca. 20 cm i diam.). Fordel røren på de to sirklene og stryk jevnt utover. Stekes på 170° til de er pent gyllenbrune. (I min ovn tok det ca. 18 minutter).
Akjøl på rist.
Fyll:
5 eggeplommer
1/2 boks vikingmelk
150 gr meierismør
150 gr melis
Kok opp eggeplommer, vikingmelk og melis til det tykner til "grøt-tykkelse". Avkjøl og rør i 150 gr meierismør.
Bruk ca halvparten av kremen mellom lagene (NB! Husk å ta bort papiret før du setter sammen kaka. Er det vanskelig å få av kan du forsøke å fukte det litt med vann.) Pynt med resten av kremen. Oppbevares kjølig og spises i små porsjoner. Farlig god og farlig mektig.
Saturday, March 18, 2006
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
mmmm, den ser nesten bedre ut enn bloetkake! Faar skikkelig lyst til aa proeve oppskriften...
Den er bedre enn bløtkake. MYE bedre ...
Post a Comment