Friday, January 06, 2006

Vegetar-lapskaus med creme fraiche


Grunnet vegetar-besøk fra Tyskland, ble det lapskaus med grønnsaker til lunsj idag. Og den ble god nok til at jeg synes den er verd å nevne. :-)

Kok opp 2 Oxo vegetable stock cubes, eller buljongterninger (vet ikke hva vegetar-varianten her heter på norsk). Skjær opp poteter (hovedingrediens), noen gulrøtter, kålrabi, pastinakk, purre, litt rødløk og litt vanlig løk i småbiter og putt oppi kraftblandingen og la putre til potetene blir fine og myke og begynner å smuldre opp litt. Ha oppi poteter, gulrøtter, kålrabi og pastinakk først, løken ca 10 minutter senere. Rør innimellom.

Bland oppi krydder etter eget ønske, jeg brukte litt salt, endel pepper, litt soyasaus, litt virgin olive oil, tørkede urter, ørlitegrann oregano, litt Knorr krydderblanding og litt Kjøkkensjef Natvigs krydderblanding. Pluss noen dråper sitronsaft for å skarpe opp smaken en smule. Når ingrediensene er ferdigkokte, bland i en fin dæsj crème fraîche og rør om. Skru av plata og la stå i 20-30 minutter, da kommer crème fraîchen bedre til sin rett og lapskausen blir fin og jevn. Server gjerne med et par friske basilikumblader på toppen.

Ønsker man en kjøttversjon er det jo bare å putte dette oppi i tillegg.

:-)

2 comments:

Anonymous said...

heisann - nydelig suppe dette men da jeg prøvde den i forrige uke, skilte creme fraiche'n seg og det så litt ut som små mel-flekker i suppa... Smakte like godt da, men det var kanskje ikke det som var meningen? Skal man virkelig ha dette i mens suppa er VARM?

Eivind said...

Hei, jeg har laget denne suppa mange ganger, og har aldri vært borti noe problemer med creme fraichen - selv når den er varm. Creme fraiche er strengt tatt ikke helt nødvendig, men jeg synes den smaker litt bedre da. :-)