Var riktig så kreativ på kjøkkenet i dag, og kokte ihop denne suppa. Ikke spesielt avansert, men den ble både god og mettende.
Ingredienser
2 løk
2 fedd hvitløk
12 dl. buljong/kraft
6 poteter i terninger
1 ss dijonsennep
1 ss crème fraîche
salt og pepper
2 vårløk
baconbiter
• Finhakk løk og hvitløk og surr det mykt i en kjele med litt olivenolje.
• Hell over buljongen, og ha i potetene.
• Kok til potetene er møre. I mellomtiden steker du bacon (hvis du vil ha det i), og skiver vårløken i pene tynne ringer.
• Når potetene er møre tar du ut en del av dem sånn at du har noen biter å slenge oppi suppa etterpå.
• Ta stavmikseren (eller en blender) og kjør suppa jevn med resten av potetbitene oppi.
• Rør inn sennep og smak til med salt og pepper. Det skader sikkert ikke å ha oppi en fløteskvett el.l. heller, men det hadde ikke jeg i dag, og det smakte helt fint uten også.
• Ha potetbitene du sparte på tilbake i kjelen sammen med vårløken og baconbitene, og suppa er ferdig.
Oppdatering: Laget denne på nytt i går, denne gangen med en god spiseskje med crème fraîche i tillegg. Utrolig godt!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment