Denne oppskriften fikk jeg av Pia på jobben. Og som hun lovet ... den var utrolig god. Mmm ...
Bunn
ca 17 Digestive kjeks
100 g smeltet smør
Kjeksene knuses - ta av et par-tre spiseskjeer til pynt. Bland med smøret og dekk bunnen + ca 1 cm opp på kanten av en kakeform. Stekes på 180° ca 10 min. Avkjøles litt.
Ostefyll
450 gram Philadelphia Cream Cheese
1-2 teskjeer vaniljesukker
60 gram sukker
3 egg
Mikses sammen - klumpene skal bort, bli litt luftig. Hell i forma over kjeksbunnen. Stekes på 190° ca 15-20 min. Skal bli litt stiv (når du tar forsiktig på toppen, skal det bli et fingermerke... Men skal ikke bli brun/gyllen.) Avkjøles litt.
Topplag + pynt
5 dl. rømme
2 teskjeer vaniljesukker
Røres forsiktig sammen, hell over fyllet. Pynt med kjekssmulene du har tatt av. ("Standard" er å lage en ring rundt kanten og så dele kaken i seks "sektorer" ved hjelp av smuler.) Stekes på 180° ca 10 min.
La kaka bli kald før den spises - dagen etter er den perfekt!
I følge Pia er det å pynte med kiwi noe man for enhver pris bør unngå. Da blir resultatet fryktelig ...
Sunday, January 22, 2006
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
5 comments:
Dette var et veldig vellykket eksperiment, - har aldri smakt denne typen ostekake. Alle gjestene var fornøyde :-)
Så bra! Den er kjempegod ... særlig med en saus av friske bær til ... Nam!
Jeg lagde mønster på toppen av den med smeltet sjokolade :) Også veldig godt :)
Hei, lurer på følgende;
1) Størrelse på kakeformen?
2) Skal kaken stekes midt i ovnen?
Jeg laget den i Bake it Easy formen fra Porsgrunn. Tror den er ca. 26 cm.
Den ble stekt nederst i ovnen. :)
Post a Comment