
Ingredienser
4-500 gr oksekjøtt i terninger
8-12 små løk (f.eks. stjerneløk eller sjalottløk)
2 fedd hvitløk
2 ss tomatpuré
500 gr. hermetisk tomat (hakket)
1 dl vann
1 buljongterning
1 toppet ts tørket rosmarin
1 ss kanel
saft + skall av 1/2 sitron
salt og pepper etter smak
1/2 ts spisskummin (kan sløyfes)
sorte, steinfrie oliven
• Brun kjøttet litt om gangen.
• Surr løken. (Hel, eller i båter.) Ha i hvitløken og surr denne litt også.
• Ha kjøttet tilbake i panna sammen med løken, og tilsett tomatpureen.
• Etter å ha frest litt på tomatpureen også tilsetter du vann, buljong, de hermetiske tomatene og krydrer. Småkok til kjøttet er mørt.
• Rett før servering slenger du oppi oliven så de også blir varme.
Jeg pleier å servere denne med hjemmelaget potetstappe. (Du må gjerne smakssette potetstappen med hvitløk og frisk timian.)
No comments:
Post a Comment