Sunday, January 08, 2006

Focaccia med rosmarin


Ingredienser
25 gr fersk gjær
7 dl kaldt vann
12 dl hvetemel
1/2 ss salt
ca. 1 1/2 dl olivenolje
1 ss gourmetsalt
Noen kvister fersk rosmarin


• Løs opp gjæren i det kalde vannet. Tilsett mel og salt. Deigen skal være løs, og minner nesten mer om en røre enn en deig. La deigen heve seg 1-2 timer, eller over natten i kjøleskapet.
• Hell ca. 1 dl olivenolje i en langpanneform, og hell deigen i formen. Ta litt olje på hendene og dra deigen slik at den dekker formen og kjennes god og oljete ut. Trykk små hull i hele deigen med fingrene. Drypp over resten av oljen og strø på gourmetsalt.
• Dypp rosmarinkvistene i litt olje og trykk dem ned i deigen.
• La deigen hvile i 10 minutter og stek brødet i 200°c i ca 30 minutter.
(Oppskriften er hentet fra Elle à la carte.)

Dette brødet smaker godt til det meste, og sammen med f.eks. en god salat er det et måltid i seg selv.

No comments: