Monday, January 16, 2006

Ovnsstekte poteter

Ingredienser
Poteter
Hvitløk, finhakket
Olivenolje
Sitronsaft
Timian
Salt og Pepper


Disse potetene er veldig enkle å lage, og krever ikke spesielt mye arbeid heller. Bare vask potetene og del dem i båter. Legg dem i et ildfast fat (eller i langpanna hvis du lager en stor porsjon), dryss over hakket hvitløk, og litt frisk timian, salt (jeg bruker Maldon siden jeg er svak for de store, pene saltflakene) og pepper. Skvis over litt sitronsaft og litt olivenolje. Vend alt godt sammen og stek i ovnen på ca. 200° til potetene er møre.

5 comments:

Jorunn said...

Enig, dette er verdens enkleste og kanskje beste poteter. Jeg liker å bruke litt høyere varme, i hvert fall 225 og synes potetene blir best om de har begynt å plystre litt før jeg tar dem ut. Avhengig av hva de skal serveres til, kan rosmarin også være et skrekkelig godt alternativ til timian.

Elisabeth said...

Absolutt. Rosmarin er en vinner! Når det gjelder temperaturen så har jeg en temmelig varm ovn, så det er slett ikke umulig at mine 200 er ganske nære dine 225. Enten det, eller så er jeg litt mer tålmodig. Hehe. ;-)

Anonymous said...

Awesome-o

Anonymous said...

Ehh....

"Til potetene er møre"... det er vanskelig å forholde seg til det rådet for en fersking på kjøkkenet....

Hvor lenge skal de stå i ovnen... sånn ca???

Jorunn said...

Med 200 grader vil jeg tro de må stå minst 45 minutter. På 225 grader ville jeg si fra 35 minutter og oppover, avhengig av størrelsen på potetbåtene. Stikk med gaffel om du er i tvil. Og det er nesten umulig å oversteke potetbåter, synes jeg, de blir bare bedre om de får tid til å bli litt ekstra brune :)