Saturday, February 11, 2006

Brød med gulrot og gresskarfrø


Noen nyttårsforsetter lykkes bedre enn andre, og mitt eneste publiserte går på skinner -- jeg har bakt brød hver uke siden nyttår. Jeg eksperimenterer kontinuerlig med sammensetningen, men har funnet et par avgjorte vinneringredienser: revet gulrot og gresskarfrø gir et saftig og holdbart brød med god krønsj.

Til 2 brød:


50g gjær eller en pose tørrgjær
1 kg mel (minst 500g sikta hvetemel, opptil 500g sammalt grovt/fint, havremel, rugmel eller annet grovmel)
2-3 revne gulrøtter (avhengig av størrelse)
3-4 never gresskarkjerner (alt etter smak og never)
2 ts salt
1 ts sukker
6 dl lunkent vann
2 ss olivenolje

Bland alle ingredienser og elt vel og lenge. Hev grundig og elt igjen, fordel to pølser i hver sin form. Dytt eventuelt noen gresskarfrø på toppen, de blir gode og sprø, men det kan være litt vanskelig å få dem til å henge fast etter steiking. Etterhev godt, skjær noen snitt i toppen, pensle med vann og steik på 225 grader i 40-45 minutter.

No comments: