Monday, February 06, 2006

Klissete sjokoladekake


Ingredienser
2 kopper sukker
1 kopp mel
3/4 kopp kakao
en stor neve valnøtter, grovhakket
2 ts vaniljesukker
4 egg
1 kopp smeltet margarin


Bland alt det tørre, ha så i egg og smeltet margarin. (Flytende margarin på flaske fungerer også utmerket, og gjør denne kaka enda mer lettvint å mikse ihop.) Rør godt sammen.

Stekes i ca. 30 minutter på 175°. (Hvis du bruker Bake-it formen fra Porsgrunn som er veldig pen og praktisk må du legge til litt tid, fordi den er så tykk i bunnen at kaka blir mindre stekt under enn med en vanlig springform.) Kaka skal ikke være helt fast når du tar den ut, men den skal ikke skvalpe i formen heller. Fast langs ytterkantene og temmelig myk i midten er perfekt.

Aller best lunken. Gjerne med et lite melisdryss over, og kanskje en liten kremklatt til. Det er meningen at denne kaka skal være nesten flytende i midten. Det er det som gjør den så god ...

No comments: