Saturday, February 11, 2006
Linsepilaff
Oppskriften heter egentlig "rød linsepilaff", men når den er ferdig, er den strengt tatt mer oransje. Dette er nok som middagstilbehør til fire personer og er et godt alternativ til streit basmatiris når du vil ha mer substans og smak. Jeg serverte den med lammekoteletter fra grillpanna og enkel, grønn salat.
litt olje
1 løk, hakkes
3 hvitløksfedd, finhakkes
200g basmatiris, vaskes
250g røde linser
7 dl varm grønnsakskraft/buljong
3 ts garam masala
Løk svettes i olje, ha i hvitløk og garam masala og steik i ca. tre minutter. Ha i ris og linser og fortsett to minutter til. Tilsett buljong, rør godt rundt, dekk med lokk og småkok i 15-20 minutter eller til all væske er borte. Rør opp med gaffel. Strø evt. litt vårløk eller bladpersille på toppen.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment