Monday, December 26, 2005

Italiensk salat

Ingredienser
1 beger lettrømme
1 pose lett majones (kanskje litt mer)
2 pakker servelat, skåret i smale strimler
1 revet gulrot
1 surt grønt eple, revet
finsnittet kål, ca 1/3 kålhode (lite)
litt sitronsaft


Bland sammen lettrømme og lettmajones, og smak sånn at du får en blanding som en passe frisk.
Skjær opp ingrediensene og ha i blandingen. Press litt sitronsaft over og bland godt. Deilig til frokost for eksempel i romjula! ;-)

4 comments:

Anonymous said...

Kjempegammelt innlegg, dette - men jeg bor i utlandet og har ikke peiling på hva jeg kan bruke istedet for rømme i italiensk salat! Yoghurt? Kefir? Syrnet melk av noe slag? Oppskriften din er ellers så grei - finner alt her unntatt rømme!

Elisabeth said...

Hei! Hva du kan bruke kommer vel litt an på hva de har tilgjengelig der du bor. Creme fraîché er vel noe av det som kommer nærmest rømme. Men kesam, eller tykk matyoghurt kan sikkert også brukes. Det må bare ikke være for tyntflytende. Poenget er å gjøre majonesen litt friskere og mindre tung. :)

Anonymous said...

Går greit å ha en bitteliten dæsj eddik og heller øke mengde majo i stedet for rømme. Da går nok også holdbarheten opp betraktelig. Jeg synes en dæsj sennep i tillegg er godt.

Anonymous said...

Jeg bruker pisket krem og majones. Lærte av ei dame at det var det det EGENTLIG skulle være. Ikke noe lettrømme der nei!!