Krydderkake med masse nøtter, rosiner og sirup ... i mengder!
Ingredienser
1/2 kg lys sirup
1/2 kg sukker
1 l melk
1 ts malt nellik
1 ts malt ingefær
1/2 ts malt pepper
1 kg hvetemel
6 ts bakepulver
3 ss appelsinmarmelade
Grovhakkede nøtter (f.eks. mandler og hasselnøtter) og rosiner (ca. 1 boks)
• Varm opp sirupen litt, slik at den blir lett å røre i.
• Bland alle ingrediensene i en stor bolle.
• Smør langpanna med litt smør, dekk med bakepapir, og smør bakepapiret litt også. (Gjør det MYE enklere å få kaka ut av langpanne etterpå!)
• Hell røra i langpanna og stek på 180° i ca. 1 time.
Når kaka er avkjølt deler du den i 9 store biter, og fryser ned alle de du ikke vil spise med én gang. Denne er faktisk nesten best etter at den har vært i fryseren en tur. Dessuten tiner den veldig fort, sånn at du ikke trenger vente så lenge hvis du plutselig får lyst på en av bitene som ligger i fryseren ...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment