Ingredienser
1/2 l melk
50 gr gjær
150 gr. smeltet margarin
1 1/2 dl sukker
1/2 ts salt
1 ts kardemomme
0,5 støtt safran
1 1/2 l hvetemel
Rosiner til pynt i alle "svingene"
• Smelt smøret i melka. Bland inn safranen, og rør ut gjæren i blandingen. (Pass på temperaturen!)
• Bland sammen resten av ingrediensene og arbeid deigen godt sammen.
• Forhev deigen 10 minutter. Elt den veldig godt.
• Lag lussekatter etter alle kunstens regler og etterhev en god stund.
• Pensle med egg og stek ved ca. 225° i ca. 8 minutter.
- Og hvis du lurer på det: Nei, du kan ikke bytte ut safranen med gurkemeie! Det stemmer at de blir gule, men den fantastiske lukten og smaken av safran forsvinner. Så ikke tenk på det en gang ...
Monday, December 12, 2005
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment