Tuesday, April 18, 2006

Potetsalat med soltørkede tomater

Inspirert av en veldig gode potetsalaten jeg fikk hos Elisabeth i fjor sommer.

Kok ønsket mengde poteter. (Nypoteter smaker klart best.) I mellomtiden lager du dressingen.
Min bestod av et par hakkede fedd hvitløk, 1 drøy ts dijon sennep (jeg brukte en type med paprika og hvitløk i), saften av en halv sitron, litt salt, litt pepper, litt sukker og olivenolje. Ristes/røres sammen. Smak på den og sjekk at forholdet mellom syre/olje/sukker er bra.

Så hakker du 4-5 soltørkede tomater (av sorten som ligger i olje).

Når potetene er ferdigkokte kan du la dem kjøle seg ned litt, før du deler dem opp i passe store biter. Bland inn soltørkede tomater + dressing og ha i litt ruccola og litt dill. Bladpersille er også veldig godt i. Spises mens potetene fremdeles er lunkne og passer til nesten alt.

7 comments:

Anonymous said...

Denne potetsalaten er simpelthen bare helt suveren. Den har slått an hos alle jeg har servert den til..:O)

Anita Rønneberg Kletvang said...

Hei! Trenger litt bistand med mengdeberegning her! Om jeg skal lage 6 kilo av denne salaten, hvor mye av hver ingrediens skal jeg da ha?
mvh athorm

Elisabeth said...

Hei Anita!
6 kg var veldig mye!
Jeg vil foreslå at du begynner med nesten 6 kg. poteter og tilsetter resten etter smak.
3-4 salathoder og et helt glass soltørka tomater er muligens et greit utgangspunkt. Og fortell gjerne hva du endte opp med! ;D

Anita Rønneberg Kletvang said...

Hei!
Vi brukte ca dette til ca 6 kg potetsalat:
ca 5 kg poteter
750-1000 gram ruccola
1 glass soltørkede tomater
2 sitroner
ca 3-4 ts dijon sennep

Og det ble bra :-)

Elisabeth said...

Så bra! Og veldig imponert over mengden! :D
Takk for oppdatering.

Ingvildbokorm said...

Om noen fremdeles følger denne tråden - hvor mange kilo skulle seks kilo fore? Vi skal mette 73 stykk, hva tenker dere?

Elisabeth said...

Hei! Jeg tror jeg ville begynt regnestykket i den andre enden. Hvor mange gram potetsalat tror du folk spiser? Så ganger du det med 76 og får et utgangspunkt. Siden potetene er det som metter mest, og veier mest burde vel potetmenden være tett opp mot antallet kilo du kommer frem til.

Si at du regner f.eks. 150 gr. potetsalat pr. pers: Det blir ca. 11,4 kg ferdig potetsalat. Det vil si at du kanskje kan doble 6kgs. oppskriften over?

Lykke til!