Sunday, December 18, 2005

Sjakkruter

Ingredienser
200 gr margarin
300 gr hvetemel
100 gr sukker
1 ts vaniljesukker
2 ss kakao


• Smuldre smøret i hvetemelet. Ha i sukker, og bland godt.
• Del deig(smulene) i 2 like store porsjoner.
• Tilsett vaniljesukker i den ene halvdelen og elt den sammen.
• Tilsett kakaopulver i den andre og elt denne også sammen.
• Del hvert deigemne i to like store klumper og trill ut pølser som er ca 1-2 cm i diameter.
• Legg en hvit og en brun pølse ved tett inntil hverandre, og legg de resterende to oppå disse, slik at de danner et sjakkmønster.
• Klem sjakk-pølsa litt sammen, og skjær den i skiver. Hver skive ca 5-8 mm tykk.
• Legg på plate og stek ved 200° i 8-10 minutter. (Til vaniljerutene blir litt gylne i kanten.)

8 comments:

Anonymous said...

Endelig fant jeg den oppskriften jeg har vært på jakt etter=) Tusen takk =)

Elisabeth said...

Så bra! Baker et tonn av disse hver jul. Stor favoritt. ;)

harriet said...

heia, tusen takk for fin oppskrift på sjakkruter. klem

Anonymous said...

hvor mange kaker blir det av denne porsjonen?skal bake disse søndag,og lurer om jeg skal lage dobbelt porsjon.-)

Mvh Bodil Pettersen

Anonymous said...

Bak dobbel ! Disse får bein å gå på ! ( eller evt legger seg på beina) ;) ;)

Anonymous said...

Jeg fikk 34 ut av den, så må nok lage en posjon til. Veldig kjapt å enkelt, og dufter herlig!

Anonymous said...

Jeg bruker å smøre rørt eggehvite mellom lagene( altså de sammensatte pølsene ) ,og la det stå kaldt natten over .Da er det lettere å skjære skiver ,uten at det blir klissete . Legger alle rutene på et fat med bakepapir under ,for så å steke de når de har stått litt kaldt en stund :-)

Liv-Karin Alm said...

Har bakt disse kakene hver jul, men av en eller annen grunn lyktes jeg med å bake dem på første forsøk, men har plagdes de siste årene. Kanskje har smøret stått i romtemperatur før jeg skulle smuldre det i melet, og kanskje jeg har brukt meierismør istedet for margarin? Da jeg bakte dem første gang brukte jeg bremykt, og da lyktes jeg altså. Gir ikke opp, for jeg elsker disse kakene. Der jeg kommer fra kalles de også "Silkekaker".