Wednesday, November 30, 2005

Tebrød med sirup

Årets første julekaker ... bare 6 slag igjen. ;-)

Ingredienser
200 gr sukker
200 gr margarin
300 gr hvetemel
1 ss lys sirup
1 ts vaniljesukker
2 ts natron


• Rør smør og sukker hvitt.
• Bland inn de andre ingrediensene. (Jeg pleier å varme sirupen litt for å få den mer samarbeidsvillig. Sirup er seige saker, men når den er varm er den i det minste litt mer rennende.)
• Arbeid sammen deigen og trill ut lange pølser som legges på stekeplaten. Pølsene skal være ca. 2 cm. i diameter. Trykk pølsene flate med fingrene.
• Stekes gyllenbrune på 200° på nederste rille. Hvor lenge avhenger av hvor tykke pølser du hadde og hvor flate du trykte dem. Her må du nesten følge med litt. (Når de steker vil de først heve seg litt, deretter synke sammen. - Så får de den pene karamell-aktige brunfargen du er ute etter.)
• Deles på skrått med kniv så fort de kommer ut av ovnen. Avkjøles på rist før de legges i kakeboks.

2 comments:

Gunda said...

Dette lignar veldig på nokre kaker eg brukar lage, eg har fått oppskrifta av ei venninne av meg som kallar dei karamellkaker. Dei får ein deilig karamellsmak av sirupen. Og så er dei velsigna enkle å lage! Dei sto på trykk i Sunnmørsposten før jul i 2003, faktisk. :-)

Elisabeth said...

Tror vi fikk denne oppskriften av en nabo på 70-tallet engang, og har laget dem fast til jul hver år siden. Veldig gode, og at de er så utrolig enkle å lage mange av gjør heller ingen ting! ;-)