Wednesday, November 23, 2005
Mariannes fantastiske Tiramisu
Ingredienser
3 eggeplommer
3 ss sukker
3,3 dl søt dessertvin eller konjakk (Marianne heller til det siste ...)
0,6 dl sterk espresso
250 g mascarpone
1,3 dl fløte
1 eggehvite
125 g fingerkjeks
• Zabaglione: Visp eggeplommer og sukker til eggedosis over vannbad, til den blir seig og kremgul. Visp inn 1 dl av alkoholen. La det tykne og avkjøl.
• Bland kald espresso og mascarpone forsiktig sammen.
• Stivpisk fløte
• Stivpisk eggehvite. Skjær eggehvitene innn i zabaglionen.
• Legg fingekjeksene i en flat form og dynk med resten av alkoholen.
• Dekk med halvparten av osten, så halvparten av zabaglionen og
til slutt halvparten av kremen. Gjenta. Avslutt med et dryss kakao.
• Avkjøles før servering.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment