Wednesday, November 23, 2005

Mariannes fantastiske Tiramisu


Ingredienser
3 eggeplommer
3 ss sukker
3,3 dl søt dessertvin eller konjakk (Marianne heller til det siste ...)
0,6 dl sterk espresso
250 g mascarpone
1,3 dl fløte
1 eggehvite
125 g fingerkjeks


• Zabaglione: Visp eggeplommer og sukker til eggedosis over vannbad, til den blir seig og kremgul. Visp inn 1 dl av alkoholen. La det tykne og avkjøl.

• Bland kald espresso og mascarpone forsiktig sammen.

• Stivpisk fløte

• Stivpisk eggehvite. Skjær eggehvitene innn i zabaglionen.

• Legg fingekjeksene i en flat form og dynk med resten av alkoholen.

• Dekk med halvparten av osten, så halvparten av zabaglionen og
til slutt halvparten av kremen. Gjenta. Avslutt med et dryss kakao.

• Avkjøles før servering.

No comments: