Saturday, November 12, 2005

Medisterkaker


Ingredienser
1 kg. grovmalt medisterdeig (usaltet!)
1 ss salt
2 1/2 ss potetmel
1/2 l melk
3/4 ts pepper
1/4 ts ingefær
1/4 ts malt muskattnøtt


Bland inn salt og potetmel først. (Hvis du ikke har klart å få tak i usaltet medisterdeig er det viktig at du dropper saltet i oppskriften.) Spe så med melken, litt om gangen. Tilsett krydder til slutt.

Stekes på middels varme. Lurt å lage en liten prøvekake først og smake for å kjenne om det er passe mye av alt. Jeg pleier å kjenne på medisterkakene for å avgjøre om de er nok stekt. Hvis de er myke og gir litt etter når du trykker på dem med en finger må de stekes litt til. Er det litt "sprett" i dem, er de antagelig ferdige. (Er du usikker? Spise en til ... litt svinn må man regne med!)

Tåler godt å fryses ned.

No comments: