Saturday, November 19, 2005

Hamburgerbrød ... eller rundstykker


Disse er kjempenkle å lage, og veldig gode. De smaker godt som hamburgerbrød, men er også deilige hvis du får lyst til å imponere med ferske rundstykker til søndagsfrokosten.

Ingredienser
500 gr hvetemel
1 ts salt
50 gr gjær
1 ts sukker
50 gr. smeltet margarin
2 dl melk
1 1/2 dl vann


Smelt smør, og lunk på melka samtidig. Rør ut gjæren i lunkent vann. Bland alle ingrediensene. Tilsett mer hvetemel hvis deigen er for løs, den skal være myk, men ikke klissete. Bak ut rundstykkene med én gang (ingen forheving av deigen). Skal du lage hamburgerbrød er det en idé å klemme dem litt flate og lage dem litt større enn hvis du skal lage vanlige rundstykker. (Blir ca. 8 hamburgerbrød eller 12 vanlige rundstykker.) Etterheves en god stund, og stekes på 200° i 12-15 minutter. Hvis du vil kan du pensle med egg og pynte med f.eks. sesamfrø.

8 comments:

APIUR said...

Congratulations for the blog
Well, here I can understand a little bit, lol
Banana cake must be delicious,
apiur
rpaiva_38@hotmail.com

Eivind said...

Hm, disse ser ut som om de umiddelbart må prøves... Bildet gjorde nytten sin, gitt ;-)

Elisabeth said...

Det var liksom meningen, det ja. Hehe. Og det er utrolig kjekt at det ikke er nødvendig å heve deigen før man baker dem ut. Da blir det faktisk overkommelig å bake dem til frokost en dag man har god tid også. Veldig gode nystekte med smør og brunost. - Eller som hamburgerbrød.

Oppdaget forresten en ny kjekk liten sak på flaske som ble prøvd ut i hamburgerne jeg laget fredag: Liquid Smoke. Fungerte utrolig bra! De smakte faktisk som om de var grillet på trekull. Mmm ... Burde kanskje blogge oppskriften på dem også?

Eivind said...

Oppskrift på hamburgere høres ut som en vinner! ;-) Har ikke prøvd liquid smoke, men det er vel relativt vanlig i statene. Ikke så lett å få tak i her. Er vel ikke sunne greiene, men smaker sikkert smaskens.

Linda said...

Hei. Jeg må bare få si det at, etter jeg fant denne oppskriften, så har søndags frokosten vært veldig bra:o) Dette er en kjempe bra oppskrift, den er enkel og det går kjapt å lage de.

Hilsen fra Linda:o)

Elisabeth said...

Hyggelig å høre, Linda! Og jeg er helt enig - de er perfekte til søndagsfrokosten.

:-)

wine-fueled narcissism said...

Mine står til heving nå. Ser veldig fine ut. Takk for oppskrift! :)

Mademoiselle karamell said...

Dette har blitt en av mine favorittoppskrifter, takk!