Monday, October 31, 2005

Tomatsuppe

Utrolig nok finnes det faktisk et alternativ til Toro tomatsuppe. Ikke spesielt vanskelig å lage (hvis du har en stavmikser vel å merke), og utrolig mye bedre!

Ingredienser
2 løk, finhakket
4 ss tomatpuré
12 dl kraft (buljongterninger fungerer utmerket)
1 boks hermetiske tomater
En klype sukker
Salt og pepper

Evt. Makaroni og egg


• Finhakk løken og surr den myk i litt olje.
• Ha tomatpureen i kjelen og fres litt på den også.
• Hell i hermetiske tomater (gjerne av den typen som er hakket), og buljong.
• La dette surre ca. 20 minutter.
• Fyr opp stavmikseren og kjør i suppa til den er jevn og fin. Hvis du ikke har stavmikser kommer den slitsomme biten her: Da må du sile suppa gjennom en sikt og gjøre ditt beste for å mose det som er igjen av løken og tomatene gjennom sikta. Det lar seg gjøre, men er nødvendigvis en anelse mer jobb en stavmikser-varianten ...
• Smak til suppa med salt, pepper og litt sukker, og hvis du vil ha makaroni i slenger du det opp i nå.

Denne suppa er veldig enkel å "bygge ut". Har med fordel hatt i både squash, hakkede peanøtter, chili, dill, basilikum og kladd crème fraîche. (Ikke alt på en gang, riktignok!) - Uanset, - her er det rom for eksperimentering.

3 comments:

Eivind said...

Jeg skjønner jeg må skaffe meg stavmikser nå. Og at jeg ligger langt etter på oppskriftsbidrag. Blir liksom litt satt ut når dere kommer med så snertne retter... Mitt blir liksom litt banalt...hehe. Så jeg sparer opp til jeg føler jeg har noe som er verdt å bidra med ;-)

Elisabeth said...

Ja, for guacamole m/tortillachips er sååååå sofistikert. Hahaha. :-)

Anonymous said...

Den funker uten å¨bruke stavmikser også da, blir bare ikke så jevn, så det må tygges litt mer. Men jeg synes faktisk den er best da! Men må kjøpe hakkede hermetiske tomater! Kylling-pølse er godt oppi.