Sunday, October 23, 2005

Mataton

I dag har jeg deltatt på min andre "cook-a-thon" hos Chaals. Han kaller det "lang lunsj", men de fleste kommer utover ettermiddagen og kvelden. Regelen er: Åpent hus for alle som er villige til å bidra med en matrett. Enkelt, genialt, mildt kaotisk (særlig på kjøkkenet), og absolutt til å bli mett av.

Denne gangen bidro jeg med Elisabeths lammegryte, men jeg supplerte med paprika og aubergine og droppa sitronskall, siden jeg er kronisk ute av stand til å følge en oppskrift. Auberginen kom dessverre i litt for seint og ble ikke helt kokt, men med de bitene plukka ut, var den bra. Andre bidrag var polske potetpannekaker (smaker litt som stekt kompe, for de av oss som kjenner den smaken) med og uten eple, quiche, opptil flere sjokoladekaker, polsk vegetarsuppe, hjemmebakt brød, vaniljekrem, pastasaus med viltkjøtt og lever, wok, gratinert agurk, og før jeg kom var det visstnok fylt falukorv.

Vi har tatt mål av oss til å huse et mataton før jul, selv om jeg ikke er sikker på om jeg kommer til å ha roen til å la en haug mennesker bare overta kjøkkenet. På den annen side kommer jeg raskt til å ha spist så mye at det blir uaktuelt ikke å ta det rolig ... Et tips for den organiserte matatonvert er det kanskje å finne ut hvem som planlegger salt- og søtmat for å finne en viss balanse, men ved begge anledninger jeg har vært med, har det gått seg ganske greit til. Og jeg tror våre verter vil kunne leve et par dager på restene.

Oppdatering: Chaals har skrevet en strålende oppsummering av den store matdagen

3 comments:

HPL said...

Ikke nevn ordet "kompe". Værsåsnill!!
UGH! :-P

Elisabeth said...

Dette hørtes morsomt ut!
-Og kompe er da godt? Er det ikke?

Jorunn said...

Hans Petter: Hva slags sørlending er du? Eller er du ikke? ;)

Jeg har ingenting imot kompe i prinsippet, men etter en periode hvor det ble veldig mye av denne sørlandske hurtigmaten, har jeg sørga for ikke å innta det altfor ofte.

Og Elisabeth: Ja, kjempemorsomt!