Thursday, October 20, 2005

Spansk lammegryte

(Bilde senere)

Ingredienser
ca. 600 gr. lammekjøtt renskåret i biter
100 gr. bacon i biter
2 ss olivenolje
2 løk i båter
2 fedd hvitløk (finhakket)
1 1/2 ts. salt
1 ss hv-mel
4 dl. vann
1 terning grønnsaksbuljong
1 ts. tørket rosmarin
1/2 ts. kanel
1/4 ts. nellik
1/4 ts. pepper
1 ss. tomat puré
1/2 ts. sukker
saft + skall av 1/2 sitron
sorte stenfrie oliven (type "Rimi")


• Kjøtt + bacon brunes
• Løk + hvitløk surres blankt
• Ha alt i gryte, dryss over mel + salt + pepper. Spe med vannet og ha i buljongterningen. Kok opp.
• Svak varme i 30 min.
• Ha i alle krydder + sitronsaft, tomatpuré og sukker
• Trekk i ytterligere 15-20 minutter til kjøttet er mørt.
• Legg i oliven + dryss over sitronskall

Serveres med ris og en god salat til.
Og selvsagt rødvin.

6 comments:

Jorunn said...

Lam *og* bacon, det kan vel ikke gå galt? Høres ikke ut som noe for en enmunnshusholdning, men det skal jeg heldigvis ikke være så mange dagene til ...

Elisabeth said...

Denne er veldig, veldig, veldig, god ...
Fikk oppskriften av Grethe som også er kvinnen bak sitronsuppeoppskriften jeg blogget for en stund siden.

Hjalmar said...

Denne har eg brukt fleire gonger, første gong på eit spansk hybelkjøkken - like stor suksess kvar gong. Takk for innhaldsrik og fin blogg!

Elisabeth said...

Takk for det! Dette er en klar vinterfavoritt hos oss. Med både lam og bacon er det jo nesten nødt til å bli godt. ;)

Kristine said...

Mmmm..kjempegodt!! Brukte litt mer lam, litt mindre sitron og squash oppi. Serverte med couscous. Det var godt. Takk for super oppskrift. Skal definitivt prøves igjen! :-)

Cathrin said...

Prøver denne i kveld!