Monday, October 17, 2005

Kyllingsuppe med karri


Ingredienser
1 gul løk
2 fedd hvitløk
1 stilk stangselleri
2 ts karripulver
12 dl ganske sterk hønsebuljong
2-3 poteter (avhengig av størrelsen) i terninger
1 liten squash i terninger
1 surt eple
Noen blomkålbuketter
2 dl. kremfløte
Saften av 1 lime

2 kyllingbryst i biter


Finhakk løk, hvitløk og stangselleri. Surr det mykt i smør eller olje. Tilsett karripulveret og fres det litt sammen med løken. Hell over hønsebuljongen og kok opp. La det hele småkoke.

Skrell og skjær opp potetene. Disse tar du i først, siden de bruker lengst tid på å bli ferdige. Hvor lang tid avhenger av hvor store terninger du lager.

Mens potetene og kraften koker skjærer du opp squash, blomkål og eple.

Stek kyllingbitene til de er gylne og gjennomstekte men ikke ikke tørre. Settes tilside.

Ha resten av grønnsakene i kjelen når potetene er nesten helt ferdige. Tilsett så fløte og limesaft. Kok opp.

På dette tidspunktet må du smake på suppa. Hvor salt den er avhenger av hva slags hønsebuljong du har brukt. Jeg brukte den flytende typen på flaske som er rimelig salt, og trengte ikke tilsette noe ekstra. Kanskje må du ha i litt mer hønsebuljong? Kanskje litt mer limesaft? Smak deg frem. (Har som tommelfingerregel at hvis jeg smaker mer enn 3 ganger uten å tilsette noe nytt, er jeg antagelig i mål ...)

Ha kyllingbitene i suppa og server. Som alle supper er denne også god med ferskt brød til. Godt på en kald høstdag!

2 comments:

Anonymous said...

Hvor mange personer er egentlig disse oppskriftene beregnet til????

Elisabeth said...

Hehe. Godt spørsmål.
De fleste oppskriftene passer bra til 3-4 personer. Suppeoppskriftene f.eks. inneholder omtrent 10-12 dl væske, og det er jo ikke ulikt mengden vann man slenger i en Toro posesuppe.

Håper det var litt oppklarende?