Sunday, October 23, 2005

Banankake


Hos oss har bananene en lei tendens til å ligge såpass lenge at de blir ... eh ... veldig modne. Da er de kanskje ikke så fristende å spise lenger, men de er perfekte for denne banankaka! Den er god når den er helt nybakt, men kan også ristes og spises sammen med iskrem en dag eller to senere.

Ingredienser
150 gr margarin
2 dl sukker
2 egg
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ts kanel
2 godt modne bananer
ca. 50 gr. valnøtter, grovhakket
100 gr. kokesjokolade, hakket i biter


• Varm opp ovnen til 175°c.
• Smør en 1 liters brødform. (Kan evt. også kles med bakepapir for å gjøre det enklere å få den ut av formen.)
• Rør smør og sukker hvitt.
• Ha i egg, hvetemel, bakepulver, vaniljesukker, kanel.
• Mos bananene med en gaffel og ha i røren.
• Sleng i valnøtter og sjokolade, og hell røren i formen.
• Stekes i ca. 45 minutter. (Avkjøles noe før den tas ut av formen.)

34 comments:

Jorunn said...

Mmmm -- også blir god banankake enda bedre med et tjukt lag mørk sjokolade på toppen :)

Elisabeth said...

Sjokolade er godt på alt ... Mmm ...

(Du har fått med deg bildet jeg har puttet inn i sjokolademousse-oppskriften?)

Sølvi said...

Takk til dere som har lagt ut denne fantastiske oppskriften. Namme!!!

Elisabeth said...

Hyggelig å høre!
-Og kaka er god, ja. Ingen tvil om det ...

Anonymous said...

For en herlig kake, nå ble pappa glad på bursdage sin.
Sigrid :)

Anonymous said...

En klassiker allerede! Takk for suveren oppskrift!

Elisabeth said...

Så flott! Hadde nesten glemt denne. (Barna har blitt flinkere til å spise frukt, så det er litt lengre mellom de overmodne bananene for tiden.) Kanskje jeg må lure unna noen, sånn at den kan lages snart!

Anonymous said...

..og tenk om dere lar være å bruke margarin, som er et vondt erstatningsprodukt og istedet bruker smør som er ekte vare og gir skikkelig god smak, - da ville kaken blitt god, da!

Elisabeth said...

Hva slags smør du velger å bruke er helt opp til deg! Selv liker jeg faktisk smaken av margaring riktig godt. Hehe.

Unknown said...

Takk for en flott oppskrift - denne har blitt en gjenganger hos oss, med eller uten sjokolade... Nam nam... Skal bake den igjen i dag!

Elisabeth said...

Hyggelig å høre! Jeg vurderer å bake den selv også. Veldig god nystekt ... Mmm ...

Anonymous said...

Nydelig! Barna elsker den, og synes det er kjempegøy å få være med å mose bananer. Den går faktisk veldig fint å fryse også!

Anonymous said...

Denne er bare fantastisk, banankaka steg voldsomt i gradene da jeg fant denne oppskriften. Får besøk neste helg av ei som elsker banankake, så tenkte jeg skulle lage denne til henne. Tenkte jeg skulle lage de i dag så får jeg testet ut hvordan den er å fryse også :)

Elisabeth said...

Jeg må innrømme at den aldri har overlevd lenge nok til å nå fryseren hjemme hos oss. Men hvis den virkelig er bra å fryse kan man jo alltids lage to i slengen og fryse ned en!

Jossa said...

Hei,hei. Jeg synes at denne kaken så veldig god ut, så nå vil jeg også bake den. Veldig spent :-)

Anonymous said...

Denne kaka har blitt familiens nye favoritt! Vi lager denne til enhver anledning... Fantastisk!!!

Elisabeth said...

Veldig hyggelig å se at banankaka faller i smak hos så mange! :-D

Anonymous said...

Smaker ikke veldig, men det er nok fordi jeg gjorde noe feil =(
buhuu, hvorfor klarer jeg ikke lenger å lage gode kaker

Anonymous said...

Denne var helt fantastisk! klarte ikke stoppe å spise. :) men skulle den være så myk/rå i midten? vi lot den stå i en halvtime ekstra fordi vi trodde den ikke var ferdig, meeeen.. fortsatt like myk i midten. hm... takk for den flotte bloggen forresten, alle oppskriftene ser veldig lekre ut!

Elisabeth said...

Eli og Andreas: Den har en tendens til å bli ganske klissete i midten. Litt avhengig av hvor store bananene er og om man har veldig mye sjokoladebiter i. Tror det er vanskelig å unngå, rett og slett pga. konsistensen bananer har. Så litt kliss må man nok regne med. ;-)

Anonymous said...

Mangeler det ikke noe annet flytende i oppskriften som f.eks vann/melk???

Elisabeth said...

Nope. Mykt smør + overmodne mosa bananer er fukt nok i massevis.

Anonymous said...

Helt grei kake.. ikke av top klasse men fin for nabo besøk eller besteforeldre på besøk.

Anonymous said...

Nydelig kake!
Genial til hverdagsdigg!
Jeg hadde ikke smør, og brukte olje...og droppa sjokolade, brukte peanøtter istedenfor valnøtter(hadde ikke det heller), og natron istedenfor bakepulver, med en dash lønnesirup!
Det ble en høydare! tusen takk for at du delte denne oppskriften med oss=)(selv om jeg diktet den litt om ...nød lærer naken kvinne osv..)

Hanne

Anonymous said...

Hei! Ikke noe problem å fryse kaka. God varm og god kald :)

Anonymous said...

ungen min på 2 år elsker kaker, tror dere at denne kaken kan være en favoritt i en evt. barnebursdag ?

ønsker svar snarest..... : )
hjertelig hilsen

inga og sjur nilsen...

Elisabeth said...

Hei hei,
Beklager at det tok litt tid med svar, men jeg var opptatt med egen bursdag i helgen. :) Banankaka er vel ikke noen typisk barnebursdagskake, men liker ungene banankake er den jo en vinner. Min erfaring med bananankaker er at folk deler seg i to leire; de som elsker det og de som klarer like det. Det gjelder både barn og voksne.

Prøvde dere? Og hvordan gikk det?
:)

Anonymous said...

Faren til mannen min ELSKER denne kaka, og har prata om den nå i over ett år (har bare laget den en gang før). I morgen har han bursdag, og det er farsdag i tillegg så hva er vel en bedre gave enn en nybakt, deilig banankake? Dessverre kasta mannen de godt modne bananene jeg hadde spart til helga, så jeg håper noen bare litt modne bananer holder... Takk for suksessen!

Elisabeth said...

Så hyggelig å høre! :)

Kari Receptomaten said...

Tack för tipset!

Anonymous said...

VICTOR OG MAMMAN HADDE SVARTE BANANER OG KOM OVER OPPSKRIFTEN.nÅ SKAL DET BAKES. sÅ HERLIG AT DET IKKE VAR HELT STANDAR OPPSKRIFT MEN AT DET VAR VALNØTTER KANEL OG SJOKOLADE I DEN. HØRES FANTASTISK GOD UT. vI GLEDER OS SÅ TIL KAKENE ER FERDIGE. VI BAKER 2 SÅ KAN VI FRYSE 1.

Vaybs said...

Takk for herlig oppskrift, endelig fant jeg en som ble bra, kjempeflott konsistens på den.
Stekte den i en time, da var den perfect!! :)) Takker å neier!!

zondaar said...

Synd det alltid er egg i slikt :I

Anonymous said...

Denne skal jeg bake i dag, men har ikke sånn brødform... er det greit å bruke rund form da? :)