Monday, September 14, 2009

Sennepskylling

Rask og robust rett, lett å gjøre klar og krever minimal oppfølging underveis. En smaksrik sennep gjør underverker for selv den dølleste priorfugl!


3-4 store poteter
1 gul paprika
1 rød paprika
1 løk
Et par tomater
Hvitløk og/eller chili om du føler for det

... skjæres i passe store biter og fyll en ildfast form eller liten langpanne smurt med litt olivenolje. Strø med salt, pepper og litt mer olivenolje.

Parter en hel kylling i passende stykker, og gni hvert stykke godt inn med en god og kraftig sennep -- jeg brukte en type med provenceurter i. Jeg hadde det litt travelt og gjorde alt på direkten, men det blir sikkert vel så godt om kyllingen får trekke litt i sennepen før den går i ovnen.

Dander kyllingen oppå grønnsakene og sett hele stasen midt i ovnen. 225 grader i 50-55 minutter. Ta ut kyllingen og hold den varm, rør rundt i grønnsakene og gi dem en siste dytt i ovnen i 5-10 minutter eller til du kjenner at potetbitene er møre. Husk at alt ser fjongere ut når du strør over litt grønt (vårløk, basilikum, persille ...) Server grønnsakene ved siden av kyllingen.

4 comments:

Heidi Jaksland said...

Mmm, her var det mye godt!

Link er lagt til i min blogg www.iglasset.blogspot.com

Jorunn said...

Takk for hyggelig tilbakemelding! Nå bytter vi antakelig nettadresse ganske snart, håper du blir med videre :)

Siri Malene said...

Spennende oppskrift! =) Fin side=) Legger deg på bloggrollen min her:)

Klem fra siri malene salatbolla :)

Emilie said...

Hej,

Jag jobbar för sajten AlleOppskrifter.no och försökte kontakta dig men kan inte hitta någon kontaktinfo. Vi såg att du har goda recept i din blogg och vi rekommenderar att du tittar runt på sajten och kikar på "Matbloggtoppen".

Vill du vara med och få dina recept indexerade på sajten så behöver du bara registrera dig på http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen och embedda din kod för att mäta statistik så är du med!

Här kan du se hur många som är med i Matbloggtoppen på AlleOppskrifter.no - http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta på Matbloggtoppen!

Gilla oss på Facebook! http://www.facebook.com/Alleoppskrifter Gå gärna in här och titta runt.

Med vänliga hälsningar,

Emilie
emilie@alleoppskrifter.no