1 kg mørt oksekjøtt, gjerne indrefilet
30 ml vietnamesisk chilisaus
30 ml eddik
2 knuste hvitløksfedd
Sprøstekt sjalottløk og hakkede peanøtter til å strø over
Bland chilisaus, hvitløk og eddik (oppskriften jeg fulgte sa svart eddik, det fant jeg ikke, men klar, destillert 5%-eddik funker fint). Smør kjøttstykket inn og la marinere, gjerne over natta.
Sett ovnen på full guffe, når den er varm, setter du på grillelementet. Sett inn biffen på rist tett oppunder og gi den 5-7 minutter på hver side avhengig av hvor godt stekt du vil ha kjøttet. Pakk i aluminiumsfolie og la hvile 10 minutter eller så.
Skjær i tynne skiver, dander på fat og strø med løk og nøtter. Server med soyasaus, dyppesaus, ris og salat.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment