Tuesday, September 08, 2009
Kjapp makrellpaté
Jeg tilbrakte noen av årets feriedager rundt svingen fra et bornholmsk røgeri og ble minnet på hvor lykkelig sørlendingen i meg blir av røkt makrell. Denne pateen kan brukes som pålegg eller serveres som forrett med ristet brød, rugsprø eller liknende. Den holder som forrett/appetittvekker til 4 personer.
Du trenger
Ca. 200g varmrøkt makrell uten skinn og bein
100g mager kremost, naturell eller med urter (jeg brukte Tines økologiske med purre)
Ca. 2ss sitronsaft, eller etter smak
Urter og krydder etter lyst og tilgjengelighet (jeg brukte litt persille)
Mos makrellen og forsikre deg om at alle bein er borte vekk. Bland med kremost, sitronsaft og evt. hakket grønt. Ikke tilsett salt, og pass gjerne på at osten ikke er av det veldig salte slaget, det er masse saltsmak i fisken fra før.
Servér med én gang eller sett kaldt til en halvtime-time før den skal brukes, pateen smaker best og mest når den ikke er kjøleskapskald. Sett gjerne fram sitronbåter som kan klemmes over over fisken.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment