I dag hadde vi en halv lammefilet som måtte befris fra frysen, og med et lass hummus, litt bønner, en enkel tomat- og agurksalat og et nesten uanstendig godt olivenbrød, ble det en raus og veldig god middag til to.
Begynn med å skjære litt lammefilet eller annet mørt lammekjøtt i biter, og mariner det med
0,5 ts kummin
0,5 ts malt ingefær
0,25 ts malt koriander
1 ss olivenolje
Til hummus:
Ca. 5 dl. bløtlagte kikerter (eller to bokser)
Saften av 1 sitron
1 stort fedd hvitløk, grovhakket
3 ss tahini
1 ts. kummen
Litt salt
Litt olivenolje
Evt. litt vann
Kok ertene i ca. to timer eller til de er møre, hvis du ikke bruker bokserter. Nykokte erter må kjøles ned (feks med kaldt vann) før de kan brukes. Hiv alt i foodprocessor og kjør til resultatet er så glatt som du vil ha det. Spe evt. med litt vann hvis du ikke liker hummusen fullt så tjukk som jeg gjør.
Velg en romslig skål og ha over hummusen, lag en stor grop i midten som ikke går gjennom til bunnen eller kantene.
Brun lammebitene på høy varme, hell evt. på et par ss vann og kok ut panna til slutt. Legg bitene i fordypningen i hummusen. Server med salat og libabrød, pitabrød eller, som oss, altfor mye nybakt olivenbrød :)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
1 comment:
Namnam! Dette tror jeg kanskje må lages i løpet av helgen, hvis vi klarer å få oppsport lammekjøtt noe sted. Det er jo ikke helt sesongen for det i butikkene, jeg måtte gi opp å få tak i til å lage moussaka forrige helg.
Post a Comment