Monday, May 25, 2009

Kunsten å unngå grønn salat

Enda så glad jeg er i grønnsaker, har jeg i det siste innsett at jeg trenger en pause fra grønne salatblader. De er overalt og alle steder hele året, er ofte litt for tørre og smaker litt for lite (eller for mye, og da gjerne beskt). Jeg er lei og benytter anledningen til å lage andre salater mens jeg venter på at bladtrangen skal komme tilbake. Uten grønne blader blir det gjerne litt mindre volum, men i en liten husholdning som vår, er det også helt greit at salaten ikke blir veldig stor, den skal jo helst spises opp på første forsøk.

Her er et par vellykkede salater fra den siste uka:

Tomatskiver dekket med agurkbiter (jeg tar ut den vasneste delen i midten av agurken, men beholder hele tomaten, det skal være GODE tomater i tomatsalat) og hakket vårløk, strødd med salt og pepper og en klunk olivenolje. Eddik eller sitron er ikke nødvendig til tomatsalat, synes jeg.


Agurk, sukkererter, reddik og vårløk med hvit eddik eller sitron, olivenolje, salt og pepper.

Andre muligheter:

Klassisk, enkel tomatsalat med basilikumblader, olivenolje, salt og pepper (og kanskje litt mozzarella?)

Et must til stekt sommerfisk: tynne agurkskiver i dressing av vann, hvit eddik, salt og masse pepper

Til grillkjøtt tomat, avocado og god mais (uten ekstra sukker), kanskje noen røde bønner?

Har du flere gode forslag?

4 comments:

Sølvi's blog said...

Dette så godt ut. Kikerter funker også bra i salater.

Jorunn said...

Kloke ord! Kikerter er godt til nesten alt.

Freja said...

Squash (staves det sånn?) er veldig godt i salat. Og masse sesamfrø. Flotte de salatene du har laget!

Siri Malene said...

ok, man må ikke ha salatblader i nei. mange andre gode salat retter også;) likte mange av ideene dine! :)

hilsen siri malene salatbolla :)