Saturday, March 07, 2009

Oksehalestuing

Noen ganger er god matlaging så enkelt at det nesten er litt flaut.

Oksehaler er ikke så vanlig å finne lenger, og ikke er de så billige som de pleide å være, heller, Kjøtthallen i Tøyengata har reklamert med oksehaler til 45 kroner kiloen i det siste, og her om kvelden slo jeg til. Resten av ingrediensene ble valgt utfra hva som allerede fantes i huset, som et ledd i prosjektet "slipp kjøkkenskapet fri før det blir vår". (Framdriften i prosjektet er god; døra kan nå åpnes og lukkes uten vesentlig fare for at noe faller ut.) Ingredienslista kan ansees som høyst fleksibel.

Det er lurt å lage denne dagen før den skal serveres og avkjøle den, da får du enklere tatt bort mye av fettet.
  • 1 kg oksehaler
  • 1 løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 gulrøtter
  • 1 boks flådde tomater
  • litt olivenolje
  • salt og pepper

Hakk grønnsakene. Varm olje i jerngryte eller annen passende kasserolle, fres løk og så hvitløk og gulrøtter. Ta grønnsakene ut og brun oksehaleskivene på begge sider. Hell over grønnsaker og tomater, strø med litt salt, rør godt rundt og kok opp fra svak varme.


La småkoke i ca. tre timer. Avkjøl (gjerne over natta), fjern mest mulig av fettet på toppen, og varm opp/småkok stuingen mens du koker ris eller poteter til. Smak til med salt og pepper.


Særlig fotogen mat er dette kanskje ikke, men den tar det igjen på smak ;)

No comments: