Sunday, October 21, 2007
Mommos rømmekake
En gjenganger på min bestemors kaffebord. Jeg har arvet hennes lille oppskriftsbunke, nærmest en blogg i seg selv, og har satt meg fore å blogge oppskriftene etter hvert som jeg prøver dem, med hjertet i halsen for å se om kakene smaker som de gjorde. Denne gjør det :) Enkel å få til og veldig god.
Lag eggedosis av:
2 egg (spandér 3 hvis de er små)
4 dl sukker
2 ts vaniljesukker
Rør opp og tilsett:
1 beger seterrømme
Pisk inn:
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
Fyll i liten langpanne. Strø med en neve hakkede mandler. 200 grader i 25-30 minutter for langpanne, 30-35 minutter for springform. Veldig god nybakt og lunken, men holder seg også ganske bra.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
4 comments:
En helt nydelig kake av "skuffkake-typen". Den beste mannen min har smakt! Synne
Jeg lagde denne idag, brukte spelt istedet for hvetemel, og en dl mindre sukker, pluss perlesukker i stedet for mandler på toppen- worked like a charm=) Enkel og veldig god kake! Takk for at du delte oppskriften=)
Kan seterrømme erstattes med lettrømme?
Det tror jeg kanskje ikke er noen kjempeidé, siden rømmen er den eneste fettkilden i kaka. Men du kan jo evt. prøve å gi tilbakemelding om det fungerte! Jeg vet bare at den er kjempegod og holder seg saftig lenge når den er laget med seterrømme!
Post a Comment