Det mest mettende vegetariske måltidet jeg noen gang har lagd uten fløte ...
Til to storspiste:
* To mellomstore aubergine
* To røde paprika
* To fedd hvitløk
* To bokser tomatfileter (Divella har noen fine, eller bruk hakkede tomater)
* Olivenolje
* Buljongterning
* 300g bulgur
* En boks, et glass, eller noen never tørre kikerter som er oppbløtt og ferdig kokt
* Salt og pepper
Hell tomatboksene i et dørslag og spar på saften. Bryt eller skjær paprika i mellomstore biter og skjær aubergine i terninger. Knus eller hakk hvitløk ettersom du foretrekker. Bland alt (også tomatfiletene) i en ildfast form, kvern over litt salt og pepper og et par spiseskjeer olivenolje. Bak midt i ovnen på 250 grader i ca. 45 minutter. Rør godt rundt etter ca. halvgått tid.
Bland tomatsaft med vann til du har drøye seks desiliter væske, kok opp med en grønnsaksbuljongterning. Fres bulguren raskt i litt olivenolje, hell kokende væske over, legg på lokk og skru ned varmen til laveste trinn. Ha i kikertene etter ca. ti minutter, la koke/trekke i fem minutter til, eller til bulguren er passe. Ville rørt inn litt persille om jeg hadde hatt det for en tøtsj av noe grønt. Servér.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
Jeg slo til med denne i går. Riktig velsmakende!
Skulle lage muffinser til min søsters bursdags selskap så prøvde denne. og muffinsene har aldri sett , eller smakt bedre før <3
Post a Comment