Sunday, October 21, 2007

Mommos rømmekake


En gjenganger på min bestemors kaffebord. Jeg har arvet hennes lille oppskriftsbunke, nærmest en blogg i seg selv, og har satt meg fore å blogge oppskriftene etter hvert som jeg prøver dem, med hjertet i halsen for å se om kakene smaker som de gjorde. Denne gjør det :) Enkel å få til og veldig god.

Lag eggedosis av:
2 egg (spandér 3 hvis de er små)
4 dl sukker
2 ts vaniljesukker

Rør opp og tilsett:
1 beger seterrømme

Pisk inn:
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver

Fyll i liten langpanne. Strø med en neve hakkede mandler. 200 grader i 25-30 minutter for langpanne, 30-35 minutter for springform. Veldig god nybakt og lunken, men holder seg også ganske bra.

4 comments:

Anonymous said...

En helt nydelig kake av "skuffkake-typen". Den beste mannen min har smakt! Synne

Anonymous said...

Jeg lagde denne idag, brukte spelt istedet for hvetemel, og en dl mindre sukker, pluss perlesukker i stedet for mandler på toppen- worked like a charm=) Enkel og veldig god kake! Takk for at du delte oppskriften=)

Anonymous said...

Kan seterrømme erstattes med lettrømme?

Elisabeth said...

Det tror jeg kanskje ikke er noen kjempeidé, siden rømmen er den eneste fettkilden i kaka. Men du kan jo evt. prøve å gi tilbakemelding om det fungerte! Jeg vet bare at den er kjempegod og holder seg saftig lenge når den er laget med seterrømme!