Saturday, November 11, 2006

Albondigas fra Tøyen

Jeg er totalt på tapaskjøret om dagen, og disse kjøttbollene kom til i går aldeles uten oppskrift -- mest fordi jeg ikke hadde tid til å lete etter en ...
  • 400g karbonadedeig
  • 3-400g svinefilet
  • 1 skive brød
  • 2 ss vann
  • 1 egg
  • 1-2 ts. tahini
  • 1 ss soyasaus
  • Pepper
  • 1 ts paprikapulver
  • 1/2 ts malt spisskummen

Mal opp brødskive og svinefilet etter tur (går kjapt i kjøkkenmaskin), bland med de andre ingrediensene. Trill små kjøttboller og brun i varm panne med olivenolje. Rist på panna så bollene triller og holder seg noenlunde runde (de skal ikke gjennomstekes, bare brunes).

Hold klar en jevnet tomatsaus, hjemmelaget eller god ferdigkjøpt (fritert, spansk tomatsaus på boks viste seg å være finfint på en travel kveld). La kjøttbollene småputre i en halvtimes tid. Hold varmt og servér som tapas eller med pasta.

No comments: