Tuesday, November 28, 2006
Kaffekrone
Ingredienser
Gjærdeig:
50g smør el. margarin
2 1/2 dl melk
25g gjær
1/2 dl sukker
6-7 dl hvetemel
Fyll og pynt:
1 dl smeltet smør
1 dl sukker
2 ts kanel
1 dl finhakkede mandler
1 dl rosiner
Lag gjærdeigen og sett den til heving. Heves til den er omtrent dobbelt så stor.
Smelt smøret og ha i én skål (bør få avkjøle seg bittelitt), bland sukker og kanel i en annen, og i en tredje har du de finhakkede mandlene.
Elt deigen, og del den inn i 10-12 like store emner. Rull hver deigklump til en kule som du først vender i smøret, så i sukker/kanel blandingen, og til slutt i nøttene. Fordel kulene jevnt i en smurt springform (ca. 24 cm). Dryss rosiner innimellom. Har du igjen endel sukker/kanel/nøtter kan du godt drysse noe av det innimellom kulene også.
La kaka få heve seg skikkelig (til det begynner å se ganske trangt ut i formen), og stek den så på 200° i 20-25 minutter.
Spises lunken ...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment