Sunday, October 22, 2006

Mettende middelhavsseilas

Gårskveldens plukkemåltid hadde innslag fra de fleste kanter av Middelhavet og ble slett ikke verst til å være tilberedt av en (heller bleik) skandinav:



* Tomatsalat: Finhakket tomat og persille i en bolle gnidd med hvitløk, dryppet med lime og olivenolje og strødd med litt salt og pepper.
* Fylte sopp: Sjampinjonger uten stilk fylt med en blanding av finhakkede stilker og svarte oliven rørt med lett Philadelphia-ost (urter/oliven). 15-20 minutter på 250 grader, 5 minutter under grillen.
* Kyllingfileter, for anledningen fra den utmerkede halalslakteren Kjøtthallen i Tøyengata, et av de få stedene du ennå kan få kjøpt ulike deler av ulike dyr i løs vekt.
* Masse hummus, med litt olivenolje og paprikapulver på toppen.
* Marinerte oliven -- fra pakke.
* Artisjokkhjerter fra saltlake med en søt, liten dressing av god eddik og olivenmarinaden, tilsatt litt honning. Godt, men med rom for utbedring til neste gang.
* Foccaccia for to, lagd med en veldig vellykket vri -- jeg lot en fjerdedel av melet være fin sammalt hvete og la til 5 minutter i ovnen. Olivenskiver og grovt salt på toppen.

... servert i mange skåler små, som alle var tomme da måltidet var til ende.

No comments: